Vanaf zondag 22 maart worden er tot nader bericht geen kerkdiensten meer belegd in verband met de coronamaatregelen.

Beste gemeenteleden, broers en zussen,
Een derde week ligt er achter ons, weer een week waarin het nieuws gedomineerd wordt door het corona virus, waar de maatregelen ter verspreiding in ieder geval tot 28 april verlengd zijn. Maar ook waar de druk op de ziekenhuizen en IC’s steeds groter wordt, terwijl de piek nog moet komen en iedereen in de zorg alle zeilen bij moet zetten om de goede zorg te kunnen blijven leveren. Wat een prestatie wordt er door al die mensen geleverd! Ook een week waar ook in andere landen, zoals de UK en de USA, duidelijk zichtbaar wordt hoe groot deze virus bedreiging is en wat voor een impact dit heeft op de mensen en op een maatschappij. De beelden van Italië en Spanje zien we dagelijks, maar hoe grote ramp zal zich gaan afspelen in Amerika, of misschien nog wel erger in de Afrikaanse landen als daar de besmettingen gaan oplopen?
Het corona-virus is nu echt wereldwijd en legt het dagelijkse leven op heel veel plaatsen plat. Het kan je ongerust maken. Tegelijk is het ook goed om te beseffen dat er Een is, die deze wereld in Zijn hand heeft. Laat dat onze hoop zijn en ons dagelijks gebed: Heer, U bent onze hoop!

Erediensten
Eerder deze week berichtten we u/ jou al dat we nu zeker weten dat we nog langer op een creatieve manier onze kerkdiensten in zullen moeten vullen. We krijgen vanuit de gemeente terug dat dit erg gewaardeerd wordt. Als oudstenraad hebben we dan ook besloten dat we samen met de NGK, met vereende krachten, hier onze schouders onder willen zetten.
Maar daarvoor doen we wel een beroep op u/ jou: we hebben nu iedere week meerdere ‘taken’ te verdelen om de diensten gevuld te houden. U/jij moet daarbij denken aan: verzorgen van gebed, de Bijbellezing, beschikbaar voor kort interview/gesprek met voorganger, (evt.) het kindermoment, het lezen van teksten (bijvoorbeeld in de geplande Taizédienst op zaterdagavond) en natuurlijk ook de muzikale ondersteuning.
Wilt u meehelpen? Geeft u dit dan, liefst deze week, nog door aan Wim Zomer (wzomer@solcon.nl). Het zou mooi zijn om zo de lasten over zoveel mogelijk schouders te verdelen.
Ook aanstaande zondag 5 april zal de eredienst (en een eventueel kindermoment) vanaf 8:00 uur hier te bekijken zijn: Youtube kanaal - NGK Oegstgeest
Liturgie 5 april

Collecte zondag 5 april ‘20
Vanuit de diaconie willen we deze week in het bijzonder jullie aandacht vragen voor de collectes van de komende periode. We zien om ons heen dat de impact van het virus groot is op het leven van alledag. Kwetsbare groepen die het al niet breed hebben, raakt het des te meer. Laten we gul zijn zoals in de tijd van Agabus, het inspirerende verhaal waar Pieter zondag over preekte. “De leerlingen besloten dat de broeders en zusters in Judea ondersteund moesten worden. Ze droegen elk naar vermogen bij en lieten hun gift door Barnabas en Saulus naar de oudsten brengen” (Handelingen 11; 29-30)
Onze aandacht gaat deze week uit naar de voedselbank en daar zullen we voor collecteren. Door het hamsteren wat de afgelopen periode massaal gebeurd is, is de voedselbank in nood gekomen en hebben ze te maken met dreigende tekorten. In Leiden en omgeving zijn 450 huishoudens afhankelijk van de voedselbank en op dit moment zien ze dit aantal toenemen. Om iedereen van voldoende producten te kunnen voorzien is er ongeveer 1000 euro per week nodig. Hoe mooi zou het zijn als wij hen een paar weken vooruit kunnen helpen. Zie ook het interview met de voedselbank: Interview Voedselbank Leiden In tijden waarin we elkaar niet face to face kunnen zien gaat alles digitaal, ook de collecte. Gelukkig bestaan er vele technieken om dat mogelijk te maken.

We hebben het makkelijk gemaakt en verwijzen naar de QR-code. Scan de code met je smartphone en geef wat je kwijt wilt. Een andere optie is om geld over te maken naar het volgende rekeningnummer: NL10 TRIO 0391 0670 95 t.n.v. de Nederlands Gereformeerde Kerk Oegstgeest met als mededeling ‘Bijdrage ten Behoeve van de Voedselbank’.
Wil je behalve geld doneren op een andere manier bijdragen, dan is het ook mogelijk om zelf producten naar de Voedselbank te brengen aan de Willem Barentszstraat 37 in Leiden. Producten als pasta, pastasaus, rijst, peulvruchten, vis en groente en fruit uit blik, kunnen ze goed gebruiken. Aflevertijden zijn: Maandag van 10-13u, dinsdag van 9-15u, woensdag van 18u tot 20u en donderdag van 9-15u.

Van harte aanbevolen door de diakenen NGK & GKv